zavod 2  sirena kvadrat  knauf or  sponzor obcina

FSK Stripy : KMN Oplast Kobarid - 5:6 (1:1)

2007 stripy
JESENSKI DEL, 12. kolo
Odigrano dne: 8.2.2008
Kraj: Škofja Loka, športna dvorana Poden
Gledalcev: 100
Sodnik(i): Avramovič Bernard in Fatič Elvis
Delegat: Zdravko Golob

0:1 [10] Zorč Primož
1:1 [10] Stanonik Aljaž
1:2 [23] Zorč Primož
1:3 [27] Soudat Jaka
1:4 [30] Zorč Primož
1:5 [30] Zorč Primož
2:5 [33] Milić Aleksandar
3:5 [33] Milić Aleksandar
4:5 [35] Grobolšek Žiga
5:5 [36] Milić Aleksandar
5:6 [39ag] Grobolšek Žiga  

 


 

Praznični petek je bil »deloven« za igralce našega kluba, ki so gostili vodilno ekipo 2.SFL- ZAHOD, Oplast iz Kobarida. Ekipa Oplasta je v Škofjo Loko pripotovala v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj trener Zorč ni mogel računati na nekatere mlajše člane ekipe. Pripeljal pa je vse svoje najboljše može, ki jih ta trenutek ima na voljo. Tako so se naši še tretjič v tej sezoni borili proti imenom, kot so Horvat, Leban, Ručna, Zorč… Začetek tekme je napovedal pravi mali derbi, čeprav pogled na lestvico temu ne daje potrdila, vendar se varovanci Andreja Ahčina (prvič se je predstavil domačemu občinstvu po odstopu starejšega brata), niso ustrašili favoriziranega nasprotnika, in nekajkrat so zapretili vratom gostov. Uvodne minute so postregle z dvema vratnicama, na vsaki strani po ena, nato pa se je igra umirila, vse do desete minute srečanja, ko je Zorč po prekinitvi povedel goste v vodstvo. Vendar pa to ni zmedlo naših igralcev, saj so potrebovali manj kot minuto, da so rezultat izenačili. Po lepi kombinaciji Miliča, je v prazno mrežo žogo porinil mladi Aljaž Stanonik. Gostje so pritiskali, vendar recepta za zadetek niso našli, saj so domači vse taktične napake dopolnjevali z izjemno borbo in medsebojnim pomaganjem. Če pa so gostje že prišli do zaključnega strela, je svoje opravil, zares izjemni Damir Smiljanić, ki je z nekaterimi posredovanji navduševal občinstvo na tribuni, v obup pa spravljal igralce Oplasta. Ubranil je tudi »desetmetrovko« prvemu strelcu lige Janiju Ručni. Velja omeniti še to, da so naši igralci v prvem polčasu zapravili lepo število priložnosti ena na ena in tako sami najbolj pripomogli, da se je prvi polčas končal z minimalnim izenačenim izidom, kar je bila dobra spodbuda pred drugim delom. Odlično postavljena taktika mlajšega trenerja Ahčina, se je obrestovala z pozitivnim koncem prvega dela.

Začetek drugega polčasa je pripadel gostom, ki so pritisnili proti vratom domačih, in že v tretji minuti nadaljevanja povedli. Zopet je zadel Zorč. Naši so nato spet zapravili nekaj priložnosti, predvsem prvi strelec Kejžar, se je nekajkrat znašel sam pred vratarjem Kurinčičem, vendar mu ni uspelo zadeti. Sledila je kazen v obliki evro- gola Jake Soudata, ki je mojstrsko zadel z kakih desetih metrov. Nastala je zmeda v domači igri in samo nekaterim posredovanjem odličnega Smiljanića, gre zahvala za nespremenjen izid. Toda, izkušeni igralci Kobarida so znali izkoristiti domačo nezbranost in zadeti še dvakrat. Semafor je deset minut pred koncem srečanja kazal ena proti pet v korist gostov. In, ko je že kazalo na popoln potop loške barke, je trener Andrej Ahčin, tekmo je vodil sam, zaradi odsotnosti Bogoviča, ustavil nalet gostov z minuto odmora. Naši igralci so se na igrišče vrnili prerojeni in zaigrali izjemno borbeno z pokrivanjem nasprotnika po celem igrišču. Posledica tega, je bil zadetek Aleksandra Miliča v 33. minuti. Našim je to dalo krila, in sledil je preobrat v režiji »Acota«, ki je zabil svoj drugi zadetek. Nato je sodeloval še v akciji, ki jo je zaključil Grobolšek, ko je žogo pospravil v prazno mrežo. Da je to strelski dan Aleksandra Miliča, smo videli štiri minute pred koncem, ko je še enkrat udaril in dosegel svoj prvi »hat-trick« v dresu Stripya. Zagotovo najboljša letošnja predstava Miliča, čeprav se mora še ogromno učiti. Obe ekipi sta imeli v končnici srečanja izpolnjen bonus akumuliranih prekrškov, in samo čakali smo, kdaj bodo eni imeli priložnost za povišanje vodstva. Tako je Boris Kejžar dve minuti pred koncem imel lepo priložnost povesti domače v vodstvo, vendar mu znova ni uspelo premagati gostujočega vratarja. Pol minute zatem se je ponovil dvoboj Smiljanić- Ručna, toda znova je zmagal Damir in tako ohranil upanje za točke. Sledil je nesrečni scenarij tekme za domače, po prekinitvi, se je žoga v domači gol odbila od kapetana Grobolška, ki je tako postal tragični junak srečanja. Velja omeniti še 100% priložnost Jovića, ki z šestih metrov ni uspel premagati »že premaganega« vratarja Kurinčiča.

Pohvaliti moramo izjemno borbo domačih igralcev, ki so uspeli narediti preobrat, čeprav nihče izmed sto prisotnih gledalcev v dvorani ni verjel vanj, fanatična borba in zagotovo ena boljših predstav domače ekipe, je dovolj velik razlog za optimističen pogled na zaključek letošnjega prvenstva. Zagotovo si pohvale zasluži tudi trenerski dvojec Andrej Ahčin in Simon Bogovič, ki sta vpeljala nekaj novosti v sami igri, ki fantom odgovarjajo, kar se je videlo tudi v sami kombinatoriki igralcev. Z nekaj več sreče bi lahko tudi presenetili, a samo presenetili, ker realno gledano, smo mi še vedno taktično čisto na začetku šole futsala. Upamo, da se tudi fantje tega zavedajo in si ne delajo utopij, ker le tako bomo ob delu in samo delu čez čas lahko razmišljali o višjih ciljih. Zagotovo se mnogi ne moremo znebiti občutka, da smo bili zelo blizu presenečenja v tekmi proti Oplastu. Vendar, realno je tako, da dokler naredimo 70% prekrškov v napadu po izgubljeni žogi, bomo težko parirali izkušenim moštvom, kot je gost iz Kobarida in podobni.

Velja pohvaliti še najboljša posameznika domače ekipe, Damirja Smiljanića in Aleksandra Miliča, ki sta na Prešernov dan svoje delo opravila odlično, čeprav imata še velike razerve, tako kot celotna ekipa, ki jih lahko sebi v prid obrnemo predvsem z delom in disciplino na in ob parketu. Mislim, da se vsi strinjamo, da tisti, ki so včeraj bili na in ob igrišču zaslužijo vse pohvale za pristop in borbo. Zagotovo pa se strinjamo tudi v tem, da bomo morali še zelo veliko potnih majic zamenjati, če želimo nekoč igrati v prvi ligi, ker druga liga, taka ali drugačna, ni merilo kakovosti, ker je na zelo nizkem nivoju. Danes smo tu, in temu primerno se moramo tudi vsi skupaj v klubu obnašati in prilagoditi, ker smo na začetku naše dolge poti. Sam sem prepričan, poti uspeha, ki bo nekega dne v Škofjo Loko prinesla lovoriko, z nami ali brez nas, ker zadaj so mnogi, ki imajo v sebi še več želje po znanju in dokazovanju ter najbolj pomembno, še več »j…«. Nimamo »profičev« in prav je tako, ker nismo umetni klub, ampak v slovenskih razmerah amaterska institucija, ki bo konec tega leta imel dovolj igralcev, da ne bo odvisna od posameznikov. Organizacijsko, pa zagotavljam iz do zdaj videnega po Sloveniji, je klub že danes med 5 najboljših v slovenskem futsal prostoru. Ostane nam to nadgraditi z igralskim kadrom in dodatnim osebjem, ki bo imelo željo delati in se učiti, ter za grb kluba dati še veliko, veliko več, kot dajemo vsi skupaj danes. Želim si, da igralci in vsi ostali v klubu sprejemamo kritike pozitivne ali drugačne, kot pravi prijatelji, ker le z iskrenim odnosom med nami, bomo napravili eno veliko družino, ki bo kljubovala vsem izzivom in težavam. Tisti, ki temu ne bomo kos, nas klub ne potrebuje. SREČNO STRIPY!

avtor: Vedran Smiljanić

 

 

 

 

 Sponzorji

 

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov