zavod 2  iPlus or  knauf or sirena kvadrat sponzor obcina

Pred 1/8 finala pokala Terme Olimia

STR OPLAST POKAL2017

 V Škofji Loki se obeta prava futsal poslastica!

Prihaja klub, ki se lahko pohvali s tremi osvojenimi pokalnimi lovorikami (2005, 2006, 2015), dvema naslovoma državnega prvaka (2010, 2014) in enim naslovom slovenskega superpokala (2014).
Klub je v sezoni 2006/2007 izpadel iz 1. SFL in tako smo se v naslednji sezoni - prvi za škofjeloško ekipo po ponovni ustanovitvi, borili v isti ligi - 2. SFL zahod.

Ekipo Stripyja so sestavljali: vratarja Damir Smiljanič in Mario Pajič, nato pa še Boris Kejžar, Aleksandar Milič, Emir Midžan, Luka Kalan, Viler Jovič, Rok in Tadej Logar, Aljaž Stanonik, Blaž Sironič, Jure Langerholc, Žiga Grobolšek, Nejc Krajnik, Dino Bajrič, Matej Cankar in Primož Jazbič.

Srečali smo se že v 3. krogu, ko je mlada ekipa pod vodstvom Francija Ahčina gostovala v Kobaridu. Pred 400 gledalci so bili boljši domačini, ki so zmagali s kar 10:4.
V 8. krogu ste se ekipi srečali v Škofji Loki in zgledalo je, da bo tekma šla po stopinjah prve, saj je bil izid polčasa že 1:4. Gol za rezultat polčasa pa je prispeval Tomislav Horvat - naš sedanji trener. Vendar je tekma skoraj doživela preobrat. Mladi škofjeloški fantje so pritiskali in prišli do izida 4:5, za presenečenje pa je zmanjkala kakšna minutka tekme.
Še bolj zanimivo je bilo v 12. krogu. Ekipo je po odstopu starejšega Ahčina prevzel mlajši - Andrej. 100 gledalcev si je v Športni dvorani Poden ogledalo tekmo, ki bi prej, kot na srečanje prvega in predzadnjega spominjala na derbi. Izenačeno je bilo vse do 39. minute, potem pa se je žoga ob prostem strelu nesrečno odbila od kapetana Grobolška in gostje iz Kobarida so odnesli vse točke iz Škofje Loke.

Stripy je v svoji (ponovno) krstni sezoni na 15 tekmah zbral 3 zmage, kar je na koncu pomenilo 9 točk, Oplast pa se je ekspresno vrnil nazaj v prvo ligo. Za primerjavo - ob devetih točkah Stripyja, jih je Oplast nabral 39.

Še ena zanimivost - po sezoni 2009/2010 se bo v Športno dvorano Trata vrnil tudi Igor Bratič, ki je ob Damirju Smiljaniču in Andražu Ramovšu stal med vratnicami škofjeloškega kluba in se boril do predzadnje stopničke za vstop v 1. SFL. Igor je član Oplasta od sezone 2013/2014.

V 2. SFL sta si ekipi Futsal klub Stripy in KMN Oplast Kobarid stali nasproti tudi v sezoni 2015/2016. Pa ne da bi ekipa iz Kobarida ponovno morala skozi nižjo ligo, da se uvrsti v najmočnejše slovensko futsal tekmovanje, ampak so v tekmovanje prijavili še B ekipo, ki bi bila (tudi, če bi osvojila 2. SFL) brez možnosti napredovanja.

Za ekipo Stripyja so nastopali: vratarji Andraž Ramovš, Sanijel Krupič, Primož Bernik in Luka Romič, poleg kapetana Aleša Beštra, pa so bili v ekipi še Jure Langerholc, Maksi Malenšek, Gašper Česen, Jure Jamnik, Matic Močnik, Rok Bešter, Matej Bevk, Jan Lotrič, Eldin Šmrković, Matej Tušar, Luka Kanc, Nejc Dagarin, Luka Jamnik in Andrej Mohorič.

V 5. krogu je bilo srečanje v Škofji Loki. Zmagala je domača ekipa in izid 11:2 je hkrati tudi najvišja zmaga Stripyja v 2. SFL v zgodovini. Na tekmi 14. kroga pa je ekipa Seada Nadarevića zmagala 6:0.

Obe ekipi imata tudi nekaj mladih reprezentantov U21. Soigralci Luke Jamnika, Andreja Mohoriča in Urbana Tavčarja so Gašper Konavec, Žan Koren, Nejc Kovačič in Nik Logar.

Po desetih letih se bosta najmočnejši postavi kluba ponovno srečala. Ne glede na renome gostov v tekmo ne gremo z belo zastavo. Tokrat bo odločala samo ena tekma. Popravnega izpita ni. Zmagovalec napreduje v 1/4 finale, poraženec pa se bo lahko osredotočil na nadaljevanje svojega prvenstva.

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov